Хигиена в студиото  за татуировки по време на ковид-19

Дали тату студиата са безопасни по време на ковид-19?

Какви са аспектите, на които трябва да обърнете внимание,  когато влизате в тату студио?

В студиото за татуировки чистотата и хигиената трябва да са от първостепенно значение. Това трябва да си личи още от неговия вход, като задължително условие е да има поставен дезинфектант за ръце и стерилни калцуни за еднократна употреба. След като влезете и забележите лоши хигиенни условия, по-добре е да потърсите друго студио. Студиото за татуировки трябва да предлага всички удобства за своите клиенти, да е оборудвано с най-добрата професионална техника и да използва само еднократни консумативи, които да гарантират 100% стерилност и хигиена. Сериозното студио с удоволствие ще ви покаже условията и средата си за работа.

Решили сте да си направите татуировки по време на ковид-19 – тогава:

Татуиране само в студиото!

Опитните татуисти винаги са препоръчвали да не се татуира извън стерилните студия, чиито хигиенни мерки редовно се спазват. В условията на Ковид-19 правилото за татуиране само в студиото е още по-важно. Само в чиста стая за татуиране, в която повърхностите редовно се дезинфекцират, може да се работи върху кожата безопасно!

Трябва ли татуиста да работи само с материали за еднократна употреба?

Да! Абсолютно задължително! 

Tатуировки по време на ковид-19 - Мерки за хигиена!Стерилната предпазна маска за лице, почистващите кърпи, чаршафите, капачките за подаване на бои, иглите и ръкавиците за еднократна употреба са важно условие за хигиената в студиото и трябва да се изхвърлят незабавно след употреба. Студиото може да работи със специални игли и ръкохватката на машината за татуиране да е за многократна употреба. Консумативите се стерилизират безупречно с професионално оборудване, специално проектирано за тази цел, например ултразвукови почистващи препарати, автоклави (парен стерилизатор под налягане) или стерилизатори с горещ въздух. Попитайте татуиста с какви материали работи. И в този случай важи следното заключение: сериозните и професионални татуисти и студиата с удоволствие ще ви предоставят информация и ще ви отговорят на всички ваши въпроси за хигиената и стерилизацията на използваните инструменти.

Може ли да пушите или да се храните в студиото като си правите татуировки по време на ковид-19? 

По време на татуирането, на татуиста е строго забранено да пуши и да се храни, като се има предвид, че такъв подход би представлявал нарушение на хигиенните правила, както и факта, че той трябва да използва двете си ръце, за да извърши дейността. Същото важи и за клиента, който ще смущава процеса на татуиране. Преди уговорения час за татуиране хапнете нещо леко и засищащо, за да може да бъдете максимално спокоен.

Отложете своя час за татуиране!

Ако се чувствате зле или имате температура, или страдате от кашлица и настинка, не трябва да влизате в студия за татуировки и най-добре да стоите вкъщи.

Ето няколко съвета как правилно да се грижите за новата си татуировката

Tатуировки по време на ковид-19

Дори в момента да няма риск от инфекция във вашия регион, задълбочената хигиена е от съществено значение за татуирането. Прясно татуираната кожа не предлага защита срещу микроби – следователно раната трябва да бъде покрита от вашия татуист, веднага след татуирането с предпазно фолио, лепенка (например с tattoomed® Protection Serie 2.0, които са специализирани прозрачни, стерилни лепенки за татуировки, подпомагащи възстановяването на кожата веднага след татуиране или за по-големи татуировки tatoomed® protection film ). Лепенките и фолиото  са дишащи, водоустойчиви и могат да останат върху раната до 5 дни.

Така татуираната кожа ще има време да се регенерира и раната да се покрие с тънък първи нов слой кожа. След внимателно премахване на стерилните лепенки tattoomed® Protection Serie 2.0 или фолиото tatoomed® protection film от татуиста, трябва да прилагате ежедневно гел за интензивно почистване на кожата веднага след татуиране tattoomed® cleansing gel сутрин и вечер. След това, нанасяйте тънък слой крем за интензивна грижа за кожата  веднага след татуиране tattoomed® after tattoo 2-4 пъти на ден. Следвайте инструкциите за грижи на вашия татуист, за да постигнете най-добрия резултат за вашата татуировка.

Повече за tattoomed® proseries – Ново поколение грижи за татуировка може да научите ТУК