Правилна грижа за новата татуировка!


Правилна грижа за новата татуировкаНовата татуировка е рана, за която трябва  да се полагат грижи, за да заздравее кожата правилно и да се запази пигмента на татуса невредим.  След приключване на изработка ѝ,  тя се покрива с предпазно фолио от Вашия татуист и то трябва да престои върху новата татуировка между 2 и 3 часа. . Тази превръзка осигурява защита на кожата и позволява, получената рана да се затвари.  ПРЕЗ ТЕЗИ НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕВРЪЗКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯ!

След  сваляне на превръзката, татуировката се измива  с TATTOОMED® cleansing gel, за да премахне остатъците от превръзката, да почисти, да омекоти и хидратира кожата. НЕ трябва се използват гъби или груби кърпи през първите дни след направа на татуировката. След измиване участъкът се подсушава с чиста и мека кърпа. Намазва се с TATTOОMED® after tattoo крем с 7% пантенол и витамин Е , който успокоява  кожата, хидратирая и подпомогна регенерацията ѝ .  Препоръчва се в периода до 2 седмици от направата на новата татуировка да се използват TATTOОMED® cleansing gel и TATTOОMED® after tattoo крем  между два и пет пъти на ден, за да се редуцират зачервяванията, да успокоят раздразнената кожа и да  ускорят заздравяването. Татуировката  не трябва да се „опакова“ повторно , за да диша свободно. Измиването / почистването на татуировката  трябва да става сутрин и вечер. В никакъв случай НЕ ЧОПЛЕТЕ И НЕ ЧЕШЕТЕ татуировката, ако усетите дискомфорт незабавно се консултирайте със специалист.  В  процеса на заздравяване, е възможно най-горният слой кожа над татуировката да се обели, но това е нормално и не бива да Ви притеснява. За това ще помогне TATTOОMED® after tattoo крем . Не е препоръчително  продължителното стоене под  душ или във вана, плуване в басейни, море, посещение на сауна или солариум,продължително излагане на слънце , поне през първите 2 седмици след направта ѝ. След този период най-добре използвайте цветопротективен крем за ежедневна грижа на татуиранта кожа с UV  защита TATTOОMED® Daily tattoo care .Кремът ще предпази вашата татуировка от избледняване и ще запази цветовете свежи за по-дълго време без кожата да бъде увредена от UV лъчите.

Не забравяйте при продължително излагане на слънце да използвате висока слънчева защита с  TATTOОMED® Sun Protection, за да остане татуировката Ви свежа за по-дълго време.