Перманентен грим – Какво е това?

Перманентен грим е техника позната от арабския свят. Днес много жени предпочитат да се възползват от тази процедура, за да си спестят време при всекидневното гримиране,  купищата декоративна козметика, посещението при козметик или просто, за да подчертаят чертите на лицето си. Перманентния грим представлява микро пункция, чрез която се вкарват в епидермиса на кожата специални растителни пигменти, целящи да придадат естетически вид  и плътност на вежди, цвят и форма на устни и да се подчертае погледа с очна линия.

Макар и все по-популярен напоследък, все още има много въпросителни, които изникват преди да се решим към тази козметична процедура.

Понеже вече е много популярен, по-евтиния перманентен грим е по-добър.

В никакъв случай не се ръководете от цената при избора на място или специалист, където да направите процедурата. Направете подробно проучване за работата и отзивите за работа на съответния специалист. Вземете под внимание факта, че този вид работа изисква висококачествени материали и професионализъм от страна на специалиста, изработващ грима.

Перманентен грим: Информация за перманентния грим

Вежди с Перманентен грим

При направата на вежди, цветовете на веждите се избират спрямо цвета на косата ти.

Винаги настоявай за предварителна консултация с избрания от теб специалист. Обсъди с него как искаш да изглеждат веждите ти и му се довери. В началото след процедурата цвета на пигмента ще ти се стори доста по-тъмен от очакваното, но това ще се коригира до няколко дни след процедурата. И помни: Никога не се поставя черен пигмент на веждите защото след време с изсветляването на цвета се получава сивкав или зеленикав нюанс.

Устни с Перманентен грим

Мога да направя устните си с цвета на любимото си червило.

Избирай цвета на устните си с два, максимум три тона по-тъмен от естествения цвят на твоите устни, така ще може да си позволиш да не слагаш червило всеки ден, а устните ти ще изглеждат добре оформени и естествени.

Трайност на Перманентния грим

Перманентния грим е вечен.

Перманентният грим не е за цял живот – от две до три години, максимум четири. Има случаи такъв тип грим да изкара и шест години, но трайността се определя не само от качеството на материала, но и от кожата на клиента. В зависимо от техниката на работа, която използва твоя специалист, ще те информира каква трайност да очакваш и кога да отидеш на „освежаваща процедура“. Ретушът е желателен, за да може да се обработят повторно контурите и запълването на веждите или устните. По този начин те ще издържат по-дълго във времето и ако имаш желание леко да промениш цвета или формата от първата процедура.

Защо имам неприятни корички? Махам ги!

В никакъв случай не чоплете и не се опитвайте насилствено да премахвате корички в първите дни след процедурата. Тези опити могат да премахнат и част от пигмента и да останат грозни дупки без цвят. Използвай правилна козметика, която да хидратира третирания участък и да може коричките да паднат по естествен начин след пет или шест дни.

Кремове при Перманентен грим

Мазните кремове ще стимулират регенерацията на кожата.

Кремовете за по-бързо заздравяване крем се нанася от  два до три  пъти на ден – задължително сутрин и вечер. Нанасяйте ги на тънък слой, за да проникнат в дълбочина и да хидратират кожата. Важно е да не оставяш мазен слой на повърхността първо, за да не те притеснява и да причинява дискомфорт и второ, за да може кожата да диша.

Без перманентен грим през лятото.

Ходиш на солариум, обичаш морето или просто е лято, а ти точно тогава си планирала новите си вежди.. Няма проблем, знай само, че  е добре да предпазваш нарисуваните участъци с качествен слънцезащитен крем. Не се притеснявай, че слънцезащитните кремове остават бели следи, в момента на пазара има специализирани слънцезащитни продукти под формата на стикове, които са прозрачни, водоустойчиви и лесни за нанасяне върху вежди или устни.