Грижа за нова татуировка – Дни 1-2


Продукти за гpижa зa новата татуировка от първия ден.  Heпocpeдcтвeнo cлeд тaтyиpaнeтo ĸoжaтa e paздpaзнeнa и нeзaщитeнa. B тaзи фaзa e нaй-дoбpe дa пpeдпaзитe и дa ce гpижитe зa ĸoжaтa c СЕ мeдицинcĸи пpoдyĸт oт нaшaтa РRО cepия, ĸoйтo e cпeциaлнo paзpaбoтeн зa гpижa зa paни.

Грижа за кожата и оздравяване през първите 1-2 дни след татуиране

Реакцията на кожата след вкарването на външни вещества в нея (в този случай – пигмент и цветове) чрез инжектиране, се разпознава като реакция със симптоми на възпаление. Симптоматиката не е тежка, обикновено това е зачервяване, слаба болка, опънатост на кожата, изтичане на лимфна течност, кървене (рядко). Кожата е чувствителна на допир, а третираното място изглежда като рана. Това е нормална реакция, която има за задача да се справи с патогенните и да не им позволи да навлязат в тялото посредством отворената раната (входа, който сме направили чрез убождането/татуирането).
За да защити вашата кожа и да подпомогне оздравителния процес, вашият татуист, трябва да почисти добре, мястото, като отстрани остатъците от пигмент, мъртва кожа, лимфа и/или кръв преди да постави предпазно фолио и/или лепенка (patch) и/или оздравяващ крем.
Фолиото/лепенката могат да се поставят от вас и/или татуиста веднага след почистване.
Ако се използва преди това оздравяващ крем, то той се нанася, престоява 15-30 минути, след това се почиства и се поставя предпазната лепенка или фолио.
Пача/лепенката/фолиото предпазват от проникването на микроби и външни замърсители в т.ч. частици от дрехите (власинки) в кожата, а от там и в тялото. В същото време те ограничават досега на раздразнената кожа с външната среда и дрехите, като по този начин намаляват дискомфорта от досега с тях.
Пача/лепенката/фолиото на TattoоMed осигуряват оптимална хидратация на раната и позволява кожата в кратки срокове да възстанови най-горния си защитен слой, използвайки по най-добрия начин самовъзстановителните си механизми.
Много е важно преди поставянето на пача/лепенката/фолиото на ТattooMed мястото (участъка от кожата) да бъде добре и в дълбочина почистено. Това почистване отстранява остатъците от пигмент, лимфа и мъртва кожа.
Съвременните практики и стандарти използват Почистваща медицинска пяна – TattooMed Tattoo Finish – НОВА SKIN & COLOR FRIENDLY TECHNOLOGY за безполезнено почистване и бърза регенрация на кожата и оздравяване, без опасност от инфекции. Медицински продукт!
Допринася за безболезнено почистване и регенерация на кожата веднага след приключване на татуирането и през първите 1-2 дни на новата татуировка
TattooMed Tattoo Finish е първият киселинен разтвор (Ph 2,9-3,1) за почистване, предпазване от зараза, хидратиране и ускоряване на оздравяването, на рани, БЕЗ АЛКОХОЛ. Действащата формула от повърхностния антимикробен агент polyhexamethylene biguanide (PHMB) в комплекс с добавени минерали (желязо, сребро и цинк) води до ефективно почистване на прясно направената татуировка (рана, разранена чрез убождането кожа) и има противовъзпалително действие, стяга порите и намалява кървенето и лимфата.
Пяната се отстранява със съответната техника и мека хартиена кърпа. Не се измива с вода. Ако има останали наслагвания, апликацията може да се повтори до пълно почистване. Може да се използва преди татуиране за почистване и подготовка на кожата. Продуктът може да се използва за почистване на всякакъв вид повърхностни рани!
След почистване с TattooMed Tattoo Finish за защита и заздравяване на татуираната кожа се използва предпазна лепенка и/или фолио, за 48 часа, а след това крем за заздравяване на татуировки.
Предпазна лепенка и/или фолио на TattooMed Pro-Series може да намерите при вашия татуист или да си донесете сами и то да бъде използвано след края на тату сесията. Никога не вземайте душ и не ползвайте басейн, ако сте с нова татуировка и тя не е защитена с предпазна лепенка и/или фолио. TattooMed предпазните лепенки и фолио са водоусточиви и могат да се ползват през първите дни. Предпазната лепенка и/или фолио на Pro-Series на Tattoomed прилепва като втора кожа върху татуировката. Напълно прозрачни и достатъчно здрави, те предпазват и ускоряват оздравяването, като в същото време, позволяват всички да се насладят на вашето ново “бижу“.
Лепенката / фолиото са лесни за смяна! Тя се налага, когато имаме изтичане на прекалено много лимфа или при отлепване, поради прекомерно омазняване на кожата. Обичайно смяната става на всеки 24 до 48 часа. Лепенката /фолиото се отстраняват лесно, татуировката се почиства от остатъците , подсушава се и се поставя нова лепенка/фолио, ако е необходимо или просто се използва крем за заздравяване на татуировки.
В първите часове след татуирането, тялото е под стрес и имунната система работи на пълни обороти за неговото възстановяване. На практика, всяка една татуировка е отворена рана (т.е. цялостта на кожата е нарушена), която е застрашена да бъде инфектирана от милиони микроорганизми. След всяка сесия на кожата трябва да се осигурят необходимите условия и време да се предпази и възстанови. Да ОЗДРАВЕЕ!!! За това е създадено защитното фолио на Tattoomed – Tattoo Protection foils, предлагано в различни размери. Защитното фолио, различно от фолиото предназначено за използване в обикновената кухня! Медицински продукт, специално създаден да защити разранената кожа и да осигури бързото и надеждно оздравяване, без да причинява дискомфорт. Да я защити от инфектиране. Да защити пигмента от изтичане! Като в същото време позволява на кожата да диша. Дерматологично тестван.
Защо трябва да се използва дерматологично и медицински тествано фолио/лепенка вместо домакинско фолио. . . ?!
Всеки, който някога се е татуирал, знае, колко е неприятно усещането, колко много е раздразнена кожата веднага след татуирането.
Да цветовете веднага след татуирането цветовете са свежи, бляскави и ярки, но само час, два след това лимфата ( а това е нормална защитна реакция на организма ) започва да изтича, заедно с излишния пигмент. За да спрат този процес и да предпазят кожата от инфекция и допълнително раздразнение, години наред татуистите и специалистите в тази област използваха найлоново домакинско фолио, което се прикрепва към кожата с лепенки. Много често, найлона залепва за кожата и спира нейното дишане, а след засъхване, при неговото отстраняване махане, повдига и образувалите се (пак защитна реакция на кожата) крусти, които допринасят за донасят допълнително дразнене и отнемат още от пигмента. Това води до трудно оздравяване! Дерматологично тестваното фолио Tattoomed има предимство да бъде, като втора кожа, напълно прозрачно, дишащо и напълно съвместимо с кожата и пигмента на татуировката. То осигурява, добро прилепване, неразливане и неизтичане на пигмента, правилно дишане на кожата и сигурно и бързо оздравяване.
Какво се наблюдава в първите часове след татуирането и какво трябва да се направи:
В резултат на интервенцията, както казахме, татуираната кожа е отворена рана, кожата реагира и белите кръвни телца, под формата на лимфа, започват борба по справянето с бактериите и бацилите, за да предотвратят инфекцията. Този прилив на лимфа излиза на повърхността, заедно с част от пигмента.
Не трябва да се използва вазелин или крем, защото те могат да запушат порите и да предизвикат инфекция. Най-добре е правилно почистване с нежна пяна, която да спре кървенето (ако има такова), да дезинфекцира, да фиксира цвета, да хидратира и да защити кожата и пигмента от изтичане – TattooMed Tattoo Finish.
След почистване с TattooMed Tattoo Finish за защита и заздравяване на татуираната кожа се използва предпазна лепенка и/или фолио, за 48 часа, а след това крем за заздравяване на татуировки – Pro-Series на Tattoomed.
Постарайте се предпазното фолио да не се маха първите 8 – 12 часа, най – добре е през първите 24 часа да не се ОТСТРАНЯВА (ПИПА)! Обичайно смяната става на всеки 24 до 48 часа. Ако не намирате необходимост от смяна, татуировката може да остане покрита с Tattoomed Protection film/patch до 72 часа. Но винаги трябва да се спазва добра хигиена.
Лепенката/фолиото се отстраняват лесно, татуировката се почиства от остатъците с TattooMed Cleansing Gel, подсушава се и се поставя нова лепенка/фолио, ако е необходимо или просто се използва крем за заздравяване на татуировка After Tatto Care на TattooMed, който ще успокои, хидратира и ускори заздравяването на раната.
Най-добре е защитно фолио да се поставя винаги преди сън, ако е необходимо, за да се избегнат евентуални раздразнения.
През първите 1-2 дни раната интензивно заздравява!
С TattooMed Cleansing Gel, Вие може нежно да почистите татуировката преди да поставите предпазния patch/film, така че те да прилепнат най-добре към кожата. Ако не предпочитате тази техника за протекция на вашата нова татуировка, вие може да използвате TattooMed After Tattoo – ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ЕДНА РЕВОЛЮЦИОННА АЛТЕРНАТИВА НА ФОЛИОТО ЗА БЪРЗО И БЕЗПРОБЛЕМНО ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ТАТУИРОВКАТА И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ИНФЕКЦИЯ И ИЗТИЧАНЕ НА ПИГМЕНТА!
В тази фаза на активно оздравяване, на кожата, е важно да и се предоставят комфорт на възстановяването, хидратация, защита от инфекции и елиминиране на възможните дразнители (допир с дрехи и тъкани). Важно е да се стимулира собствения за тялото възстановителен процес и да се защитят цветовете. Нашите Pro Series – TattooMed Protection Patch, TattooMed Protection Film & TattooMed After Tattoo предлагат тази възможност, създадени в синергичните усилия на Tattoo & Медицински специалисти. Защитават цвета, предпазват от инфекции и раздразнения. Възвръщат комфорта.