Грижа за татуировката от 3- 21 ден


Гpижи вĸъщи – Дoмaшнaтa гpижa e ocoбeнo вaжнa зa бъpзoтo peгeнepиpaнe нa тaтyиpaнaтa ĸoжa. Изпoлзвaйтe бoгaтaтa нa xpaнитeлни вeщecтвa и нeжнa гpижa зa дoмaшнa гpижa САRЕ-ЅЕRІЕЅ, зa дa пoдĸpeпитe ĸлeтъчнoтo oбнoвявaнe нa eжeднeвнa бaзa. Eжeднeвнитe гpижи в тaзи фaзa ca зaдължитeлни

Грижа за кожата и оздравяване през дните 3-21 след татуиране – фаза на заздравяване и регенерация

Само след два дни симптомите на възпаление отшумяват и започва процеса по регенерация на кожата. Новите кожни клетки, фиксират пигмента в дермата. Кожата става суха, напрегната и сърбяща! Мъртвите клетки (умъртвените слоеве на кожата) започват да се лющят! Нашите TattooMed After Tattoo продукти създават регенериращ и защитен филм върху татуировката, намаляват чувствителността, успокояват сърбежа и редуцират лющенето. Икономични са за използване, нанасят се на тънък слой до макс. 4 пъти на ден! Хидратират и не омазняват!
Less is more 🙂
В тази фаза на заздравяване на раната след татуиране най-горния слой на кожата (epidermis) бързо се затваря, за да не допусне проникването на бактерии в организма. Втория слой (dermis) в който е поставен пигмента също започва своя оздравителен процес, което е свързано с прилив на лимфа. Основна задача в момента е да се задържи пигмента и да се регенерира кожата, което изисква баланс!

За балансиране на този процес, кожата се нуждае от достатъчно хидартиране и подхранване, което да направи така, че кожните клетки да не отхвърлят пигмента, а да го фиксират. Процесът отнема около три седмици и е важно така, да се балансира, за да не може в този период да се предизвика изсъхване на кожата, лющене или раздразнение.

За да подпомогнат този процес са създадени TattooMed After Tattoo, продукт, който предлага цялостна хидратация и подхранване на кожата в тази фаза, както и TattooMed Cleansing Gel – почистващ кожата, предпазващ от изсушаване и запазващ пигмента гел. Продукти подходящи за продължителна употреба!
Каква е разликата между TattooMed After Tattoo Pro & TattooMed After Tattoo?
TattooMed After Tattoo pro – са продукти за защита и заздравяване на раната, предпазват от инфекции и изтичане на пигмента, а TattooMed After Tattoo хидратира, подхранва и стимулира възстановяването, като защитава пигмента. Първите са медицински продукти за заздравяване на рани с CE маркировка.
After Tattoo Pro Series се използват във:
Фаза ден 1-2 на ускорено заздравяване = поставя се за 24 до 48 часа, ако е фолио или пач, или се нанася върху кожата (третирания участък) 2-3 пъти за 24 часа, ако е крем.
TattooMed After Tattoo – продукт, нутри бомба за кожата (nutri&moisture bomb) за кожата, осигуряваща екстремна хидратация и възстановяване във фазата 1-21 дни, което допринася за бърза регенерация и възстановяване, успокояване на сърбежа и елиминиране на излющването, като в същото време предпазва от изтичане пигмента и подобрява неговата фиксация!
Easy to use for best results 😉
TattooMed After Tattoo използва: във фаза 1-3-21 се нанася върху кожата (третирания участък) 2-3 пъти за 24 часа.
TattooMed After Tattoo – почистете третирания участък с TattooMed Cleansing Gel и подсушете. След това с леки масажни движения се нанася TattooMed After Tattoo Cream до попиване от кожата.

Почистването на татуираната кожа е процес, за който вашата татуировка ще каже едно: ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!
TattooMed Cleansing Gel е ефективен почистващ продукт, който почиства от повърхността на кожата замърсявания и бактерии. В едно с това подхранва кожата във всичките три фази и предоставя оптимална хидратация. Продукта е с неутрално pH, така че да не се нарушава това на кожата, образува естествен защитен и овлажняващ филм и подпомага оздравяването, чрез добавения dexpanthenol.

Винаги почиствайте татуировката с подходящите продукти. Ежедневното почистване на татуираната кожа е важна предпоставка да запазите татуировката свежа за дълго време!
Използвайте TattooMed Cleansing Gel РЕДОВНО!
Фаза 1-3 = всеки път преди поставяне на защитно фолио.
Фаза 3-21 = х 2 пъти на ден, най-добре сутрин и вечер.
Фаза > 21 = х 1 път на ден