Tattomed® sun protection and care

Правилната слънцезащитна грижа за татуировката и татурираната кожа – създадена от tattoo & медицински специалисти.

Слънцезащитна козметика за татуировки – как да защитя татуировките си през лятото?

Слънцезащитна козметика за татуировкиПрекомерното излагане на слънце на незащитена кожа може да бъде изключително опасно. Освен вредно обаче, слънцето може да да бъде и много полезно. Всеки от нас има жизнена нужда от слънчевите лъчи. Почти няма човек, който не знае колко важно е да се пазим от слънцето и да защитаваме кожата си. За това алармират дерматолози, козметици, кардиолози, медии, козметични компании. Всички знаем колко опасни за здравето ни могат да бъдат слънчевите лъчи и се пазим усилено от тях. В цялата тази истерия забравяме, че слънцето може да е полезно и здравословно – стимулира производството на витамин D в организма. Прекаленото слънчево излагане обаче уврежда кожата и в най-лошия случай може да доведе до лошо слънчево изгаряне. Татуираната кожа е много чувствителна към слънчевите лъчи и винаги трябва да бъде изключително добре защитена.

Защо татуираната кожа е особено UV – чувствителна?

UV лъчите увреждат и променят кожните клетки. Цветните пигменти се унищожават от UV лъчите и се разграждат от организма. Така, определени цветове реагират силно на топлината и UV лъчите. Кожата става чувствителна, появява се напрежение, сърбеж, чувствителност на допир или парене. Ако татуираната кожа редовно е изложена на слънце без UV защита, цветовете избледняват и контурите губят своята яркост.

В заключение можем да кажем, че както за татуирана, така и за не татуирана кожа:

UV лъчите ускоряват процеса на стареене, на кожата и бръчките се появяват по-рано.

Грижа за татуировката през лятото

UV защита за слънчеви дни

Преди излагане на слънце, трябва да защитите кожата си с крем, с подходящ слънцезащитен фактор. За зони с татуирана кожа, които не са покрити с дрехи, защитата от слънце трябва да се прилага и през зимата.

ПРАВИЛНАТА СЛЪНЦЕЗАЩИТНА ГРИЖА ЗА ТАТУИРОВКАТАСлънцезащитните продукти на TATTOMED® SUN PROTECTION AND CARE предпазват татуировките от вредната  UV – радиация. Слънчевата защита е специално създадена за татуировки и осигурява правилната фотозащита на Вашата татуировката или перманентен грим. Има високо ефективна UVA/UVB защита. Предпазва кожата от преждевременно стареене в следствие вредното влияние на слънчевите лъчи и запазва свежестта на татуировката. TATTOMED® SUN PROTECTION AND CARE е слънцезащитна серия, която включва продукти за цялостна грижа на татуировката и татуираната кожа, от слънцезащитен крем до грижа за след слънце.

ТattooMed® Sun Protection LSF*25 и TattooMed® Sun Protection LSF*50 защитават Вашата татуирана кожа в слънчевите дни, независимо дали сте изложени на яркото и палещо слънце, на плажа или в планината, където слънцето е по-силно, защото благодарение на чистия въздух UV лъчите достигат до нас максимално. Кремовете правят кожата мека и приятна на допир, поради бързото им усвояване от нея, а не лепкава, както при много други кремове.

Грижа за татуировките по време на път

Грижа за татуировките по време на пътКогато сте на път, понякога просто сте изненадани от времето. С ТattooMed® Sun Protection Stick LSF*30 – слънцезащитен стик, който е в малка и удобна опаковка, подходящ и за най-малката дамска чанта, ще бъдете винаги защитени от слънцето, особено ако спонтанно Ви се наложи да излезете на вън. За секунди можете да извадите стикчето и  веднага да нанесете върху особено чувствителните зони. Както този стик, така и всички останали продукти на TATTOMED® SUN PROTECTION AND CARE са подходящи не само за татуирана кожа, но и могат да се използват и за върха на носа, бузите, челото и други области, изложени на пряката слънчева светлина.

Нова татуировка през лятото? Не и без TATTOOMED® PATCH BLACK

Ако сте си направили нова татуировка през лятото, тя не бива да бъде излагана на пряка слънчева светлина. На прясно татуираната кожа й липсва естествената й защита и така слънцето може да проникне безпроблемно в дермата, да я изгори и да увреди клетките й. TattooMed® Patch Black е слънчезащитно фолио за татуировки – разработено за нови татуировки през лятото! TattooMed® Patch Black спира 96% от всички UV лъчи и има много висока слънчева защита UPF (Ultraviolet Protection Factor). Ускорява заздравяването на татуировката, предпазва, хидратира и не оставя петна върху текстила. Прозрачно, почти невидимо слънцезащитното фолио не само защитава кожата Ви от замърсявания, сухота и микроби след татуиране, но оптимално поддържа грижата и е водоустойчив и дишащ.

Последваща грижа за изложена на слънце татуирана кожа

След прекарване на приятен ден под слънчевите лъчи на плажа или в планината, първата стъпка е вземане на душ. След това, трябва да подхраните кожата с подходящ продукт за грижа, за след слънце (лосион), за да я успокоите, което ще допринесе за по-траен и хубав тен. Хидратирането е сред най-важните стъпки в грижа за кожата. Ароматният TattooMed® After Sun крем освежава, омекотява и успокоява раздразнената татуирана кожа след продължително излагане на слънце, предпазва я от преждевременно стареене и избледняване, интезивно хидратира и се грижа за кожата с Вит.Е, пантенол и алантоин и оставя приятно чувство за хладнина върху кожата, бързо се абсорбира от нея и й осигурява достатъчно влага. Не оставя мазен слой и не залепва за кожата – така че можете да се обличате нормално, след като нанесете лосиона, за да придадете на себе си и кожата си свеж.