Полезни съвети преди първа татуировка!


Полезни съвети преди да предприемем крачката да направим своята първа татуировка.

Полезни съвети преди първа татуировкаМного хора се притесняват, че направата на татуировка е болезнена процедура, особено когато става въпрос за първа татуировка. Да, може да боли, но нивата на болка варират – всичко зависи от прага на болка на човек и мястото, което сте избрали за вашия татус. Имайте предвид, че най-вероятно ще прокървите леко по време на татуирането, но това отшумява бързо. Въоръжете се с търпение, красивите и особено големи татуировки често пъти изискват поне няколко сеанса при татуист.

Преди да пристъпите към татуиране, бъдете сигурни че сте си избрали татуировка, с която ще искате да украсите тялото си завинаги. Ако не сте сигурни дали това е най-правилният избор,  може да пробвате да сложите снимка на потенциалната татуировка, някъде където ще я виждате всеки ден. Например да я залепите за тетрадка, която постоянно разнасяте, на бюрото, на лаптопа или на таблото на колата. След няколко седмици картинката може да не ви се струва вече толкова привлекателна и да премислите избора си, а може да си я харесвате все още толкова много и да направите своя избор за първа татуировка много по-уверено.

Окей е ако сте притеснени! Напълно нормално и естествено е да се чувствате леко превъзбудени преди да си направите татус. Не вземайте болкоуспокояващи, тъй като те свиват кръвните клетки и може да причинят по-обилно кървене от нормалното. Не консумирайте алкохол преди да си правите татуировка поради същите причини -свиване на кръвоносните съдове, водещо до по-обилно кървене от обичайното.

Релакс! Ще ви е леко притеснено, но човекът който ви татуира ще направи всичко възможно, за да няма много болка. Отпуснете се, говорете помежду си и правете всичко, което ви казва докато сте в ръцете му.