ГАЛЕРИЯ


Полезни съвети преди да предприемем крачката да направим своята първа татуировка

Много хора се притесняват относно болката при татуиране, особено когато става въпрос за първа татуировка. Да, може да боли, но нивата на болка варират – всичко зависи от прага на болка на човек и къде по тялото си правите татуса. Също имайте предвид, че най-вероятно ще покървите леко. Бъдете сигурни че сте си избрали татуировка, с която ще искате да украсите тялото си завинаги. Ако не сте сигурни може да пробвате да сложите снимка на потенциалната татуировка, някъде където ще я виждате всеки ден. Например да я залепите за тетрадка, която постоянно разнасяте, на бюрото, на лаптопа или на таблото на колата. След няколко седмици картинката може да не ви се струва вече толкова привлекателна и да премислите избора си. Или може да си я харесвате все още толкова много и да направите своя избор за първа татуировка много по уверено. Окей е ако сте притеснени! Напълно нормално и естествено е да се чувствате леко превъзбудени, преди да си направите татус. Не вземайте болкоуспокояващи, тъй като те свиват кръвните клетки и може да причинят по обилно кървене от нормалното.Не консумирайте алкохол преди да си правите татуировка поради същите причини. Свиване на кръвоносните съдове, водещо до по-обилно кървене от обичайното. Релакс! Ще ви е леко притеснено, но човекът който ви татуира ще направи всичко възможно да няма много болка. Отпуснете се, говорете помежду си и правете всичко, което ви казва докато сте в ръцете му.

Правилната грижа за новата татуировка 

Новата татуировка е рана, за която трябва  да се полагат грижи . След нейната изработка тя се покрива с предпазно фолио от Вашия татуист и то трябва да престои върху новата татуировка между 2 и 3 часа. . Тази превръзка осигурява защита и през това време татуировката се затваря.  ПРЕЗ ТЕЗИ НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕВРЪЗКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯ!

След  сваляне на превръзката, татуировката се измива  с TATTOОMED® cleansing gel, за да се премахне образувания слой  и  да се почисти. Да НЕ се ползват гъби или груби кърпи. След измиването се подсушава с чиста, мека кърпа.След това се намазва с TATTOОMED® after tattoo крем с 7% пантенол и витамин Е , който успокоява  кожата и подпомога регенерацията ѝ .  Препоръчва се в периода до 2 седмици от направата на новата татуировка да се използват TATTOОMED® cleansing gel и TATTOОMED® after tattoo крем  от два до пет пъти на ден, за да се премахнат зачервяванията и ускори заздравяването.Татуировката  не трябва да се опакова повторно , за да диша свободно. Измиването / почистването на татуировката  трябва да става сутрин и вечер. НЕ ЧОПЛЕТЕ И НЕ ЧЕШЕТЕ татуировката. В  процеса на заздравяване, тя трябва да се изчисти от само себе си, за което ще помогне TATTOОMED® after tattoo крем . Не е препоръчително  продължителното стоене под  душ или във вана, плуване в басейни, море, посещение на сауна или солариум,продължително излагане на слънце , поне  до 2 седмици след направта ѝ. След този период най-добре използвайте цветопротективен крем за ежедневна грижа на татуиранта кожа с UV  защита TATTOОMED® Daily tattoo care .Кремът ще предпази вашата татуировка от избледняване и ще запази цветовете свежи за по-дълго време без кожата да бъде увредена от UV лъчите.